Erstat ovnen med en Airfryer og spar penge

En Airfryer kan være en god anskaffelse, hvis man gerne vil spare på strømforbruget og dermed pengene, når man laver mad.

Med elprisernes himmelflugt, er der i høj grad nu endnu større grund, end der nogensinde har været, til at kigge på, hvor der er mulighed for at spare.

Samtidig med, at airfryeren er et fornuftigt valg ud fra et økonomisk synspunkt, er den også en sund måde at tilberede sin mad på, hvilket blot gør den endnu mere attraktiv.

En stor del af el-forbruget i køkkenet går til ovnen

Et af de steder, hvor mange husholdninger bruger en stor deres af deres el, er i køkkenet. Er man glad for at lave sin mad i ovnen, har man her en af de helt store syndere, når det drejer sig om et højt el-forbrug.

Og der er faktisk et rigtig godt alternativ til ovnen i form af den såkaldte Airfryer.

Se stort udvalg af airfryere hos Proshop

Hvad er en Airfryer?

En Airfryer er en form for kompakt varmluftsovn, hvor luften dog cirkulerer væsentlig hurtigere end i en traditionel varmluftsovn. Hertil kommer, at Airfryeren varmer op meget hurtigere og bruger betydeligt mindre strøm, end en traditionel varmluftsovn.

En airfryer er en sund og nem måde at stege på. Airfryeren virker ved at varme luften op og cirkulere den rundt i fryeren. På denne måde bliver maden stegt jævnt og hurtigt.

Airfryeren er perfekt til at lave sunde og nemme retter. Du kan for eksempel stege kylling, fisk eller grøntsager i airfryeren. Airfryeren er også perfekt til at lave snacks som f.eks. pommes frites eller kyllingenuggets.

Fordele ved en Airfryer

Airfyeren har en række fordele i forhold til en almindelig ovn. De vigtigste er:

• Sundere madlavning pga. lavt fedtstofforbrug

• Nem at bruge

• Energieffektiv

• Hurtig og enkelt at rengøre

Sundere madlavning

Airfryerens konstruktion og virkemåde gør, at der kun skal bruges et minimum af fedtstof, når maden tilberedes. Ofte er tilførsel af fedtstof slet ikke nødvendigt. Den hurtige luftrotation giver samtidig maden en dejlig sprød overflade.

Nem at bruge

Airfryeren er ganske enkel at bruge. Typisk skal blot indstilles ønsket temperatur samt tid og så er den klar til at blive sat i gang. De fleste Airfryere har også nogle forudindstillede programmer man blot kan starte, hvilket gør det endnu lettere.

Energieffektiv

Her på Elprisoversigten er vi naturligvis begejstrede, når der dukker energieffektive alternativer op til nogle af de velkendte apparater, som vi omgiver os med.

Airfryeren er i mange tilfælde en fuldgyldig erstatning for varmluftsovnen, men har et betragtelig lavere strømforbrug.

Hurtig og enkel at rengøre

Langt de fleste Airfryere er hurtige og lette at rengøre. Skålen tages ud af maskinen og vaskes og resten af apparatet tørres let af med en opvredet klud. Mere skal der normalt ikke til.

Populære Airfryere

Der findes efterhånden et stort udvalg af Airfryere på det danske marked. Nogle af de mest populære mærker er Philips, Tefal og OBH. Disse airfryere er kendt for deres effektivitet, kvalitet og brugervenlighed. Derudover er der også mange forskellige størrelser og modeller at vælge imellem, så du kan finde en airfryer, der passer til dine behov og ønsker.

Se stort udvalg af airfryere hos Elgiganten

Værd at vide om airfryere

Udover de nævnte fordele ved en Airfryer, er der også nogle ting, som er værd at have in mente, når man overvejer at investere i en.

Først og fremmest er størrelsen på Airfryeren vigtig, hvis man har brug for at lave større portioner eller tilberede større madvarer. Derfor er det en god idé at undersøge størrelsen på fryerkurven inden købet.

Derudover er der også en vis lyd fra Airfryeren, når den er i brug. Selvom lydniveauet ikke er højt, kan det alligevel være en relevant faktor, hvis man har behov for at kunne lave mad uden unødig støj.

Endelig er det værd at bemærke, at Airfryeren ikke kan erstatte alle funktioner i en traditionel ovn. Hvis man har brug for at bage større kager eller tilberede større retter, kan en ovn stadig være nødvendig.

En Airfryer er et godt alternativ

En Airfryer kan være et godt alternativ til en traditionel ovn, hvis man ønsker at spare på elregningen og samtidig opnå en sundere madlavning.

Der er mange forskellige modeller på markedet, så det er vigtigt at undersøge sine behov og krav, inden man investerer i en.

Den smarte airfryer kan tilberede alt fra pommes frites til stegt kylling og grønsager på en sund og nem måde, og det bedste af det hele er, at den bruger meget mindre strøm end en traditionel ovn. Airfryeren er udstyret med en varmeelement, som opvarmer luften i maskinen og skaber en cirkulation af varm luft omkring maden, så den bliver sprød og lækker. Samtidig kan man med fordel undgå at forvarme Airfryeren, da den ikke har brug for at opvarme i lang tid, før den er klar til brug. Med airfryerens energieffektive teknologi kan man også spare penge på elregningen i længden.

Man behøver ikke være bekymret for, om Airfryeren kan tilberede maden ordentligt. Airfryeren er designet til at tilberede maden jævnt og hurtigt, og med den rigtige temperaturindstilling kan man opnå de samme, eller endda bedre, resultater, som med en traditionel ovn. Udover at spare på strømregningen, kan man også spare tid, da Airfryeren er mere effektiv end en ovn, når det kommer til tilberedningstid. Så hvis man vil spare på både strøm og tid, og stadig nyde lækker og sprød mad,er en Airfryer bestemt noget at overveje.

Der er udover økonomi og sundhed altså en række fordele ved en airfryer. Så overvej, om en Airfryer kunne være det næste skridt i din sundere og mere økonomiske madlavning.

 

Skift til LED-belysning

Sparetips

* Reklame